IBA systeem aanleggen en onderhouden

Uw  gemeente kan er voor kiezen om voor dat deel van het buitengebied waar aanleg van een openbare riolering niet goed mogelijk is of de kosten veel te hoog  ontheffing aan te vragen bij de provincie. In de delen van het buitengebied waarvoor ontheffing wordt verleend, moeten burgers en bedrijven zelf zorgen voor zuivering van huishoudelijk afvalwater.

Het IBA systeem bestaat uit twee of drie aaneengesloten tanks, in deze tanks vindt de zuivering van het afvalwater plaats. Speciale bacteriën breken de afvalstoffen af en zuiveren het afvalwater voor ruim 90%.

Voor het plaatsen, onderhouden of leveren van een IBA systeem bent u bij ons aan het juiste adres, wij kijken zorgvuldig naar uw woonsituatie en overleggen eventueel met het waterschap welk IBA-systeem bij u verplicht is.

Ieder jaar komen wij bij u langs voor het onderhouden van uw IBA systeem. Tijdens dit bezoek controleren wij het systeem op de volgende punten:

– peil van het actieve slib dat zorgt voor de zuivering; een teveel wordt verwijderd, een tekort wordt aangevuld
– werking van alle mechanische delen
– kwaliteit van het gezuiverde water
– slib verwijdering uit de voorbezinktank

Plaatsen IBA systeem

Meer informatie nodig over de mogelijkheden van ons bedrijf? Blader gerust rond op onze website.

Liever persoonlijk contact , maak dan gebruik van het contact formulier of neem telefonisch contact met ons op nummer 0519 820233.

Zuidema Rioleringswerken

Orneawei 3
9136 DG Paesens

Tel: 0519 820233
Mobiel: 06 40984859

info@zuidemarioleringswerken.nl

Geen contant geld in huis?
Geen probleem.
U mag bij ons ook pinnen.